Deze rondreis neemt u mee naar het schitterende Sri Lanka met wuivende palmbomen, eeuwenoude koningssteden, een tropisch klimaat en prachtige stranden. U begint de reis aan de westkust, waar u verblijft in een strandhotel waar u kunt acclimatiseren. Vanuit hier rijdt u naar het olifantenweeshuis van Pinnawela, waar u kunt zien hoe olifanten in de jungle liefdevol worden verzorgd.

Daarna verder richting de oudste stad van het eiland Anuradhapura, waar u de prachtige tempels en ruines kunt zien, die op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Dan op naar het nog niet toeristische Trincomalee aan de mooie oostkust met een breed zandstrand. U kunt hier het vissersdorpje, de vis- en groentemarkt, een koloniaal fort en een van de kleurrijkste Hindu tempels van het eiland bezoeken.

Ook de onderwaterwereld is prachtig om te zien, tijdens een optionele boottocht naar Pigeon Islands, kunt u snorkelend deze wereld ontdekken. U rijdt verder in de richting van Sigiriya, waar u een jeepsafari zult maken op zoek naar de wilde olifanten in een van de nationale parken in de omgeving. Ook de imposante leeuwenrots met de beroemde fresco’s van de wolkenmeisjes en de oude koningsstad Pollonaruwa kunt u optioneel bezichtigen.

Als een na laatste stop van deze tour verblijft u in de stad Kandy. U ziet hier een spectaculaire show van de vuurdansers en u bezoekt de Tempel van de Tand, waar een heilige tand van Boeddha wordt bewaard. U eindigt weer aan de westkust in een strandhotel, waar u nog een mooie boottocht door een lagune maakt en terug kunt kijken op een indrukwekkende reis.

Meer informatie over deze rondreis Sri Lanka