Visum van Sri LankaSri Lanka tempel pxb

Als je van plan bent naar Sri Lanka te reizen, vergeet dan niet om een visum van Sri Lanka te regelen. Mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit zijn verplicht om een geldig visum van Sri Lanka aan te vragen. Je kunt een visum heel gemakkelijk online aanvragen, dit is binnen vijf minuten geregeld. De kosten hiervoor bedragen € 49,95 per persoon. Afhankelijk van de duur van je reis en het doel van je reis kun je kiezen tussen verschillende visa.

 

ETA, visum of e-visum

Mensen die korter dan dertig dagen in Sri Lanka verblijven kunnen de digitale versie van een Visum van Sri Lanka aanvragen. Dit visum wordt het e-visum of ETA genoemd en is eenvoudig online te regelen. ETA is de afkorting van Electronic Travel Authorization, ook wel een elektronische reistoestemming genoemd. Dit bespaart je lange, ingewikkelde procedures bij het consulaat. Mensen die langer dan dertig dagen in Sri Lanka willen verblijven, dienen eerst het visum voor dertig dagen aan te vragen. Dit visum kan in Sri Lanka verlengd worden tot maximaal negentig dagen bij het Immigration Services Centre (No. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka, +94-727-591-591). Als je op zeer korte termijn een visum nodig hebt, dan bestaat de mogelijkheid om online een spoedaanvraag te doen.

 

Geldigheid van een ETA, visum of e-visum

Reizigers uit België of Nederland kunnen Sri Lanka alleen in met een geldig visum (ETA). Dit visum heeft een geldigheid van zes maanden. Binnen deze zes maanden mag je slechts één keer Sri Lanka in en daar vervolgens maximaal dertig dagen blijven. Er dient op het moment van aankomst een ticket geboekt te zijn voor de terugreis. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je voldoende geld hebt om in Sri Lanka je verblijf te betalen. Ten slotte moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn op het moment dat je Sri Lanka binnenkomt.

 

Zakelijke visa

Als je in Sri Lanka gaat werken, dien je een zakenvisum aan te vragen. Ook dit kan online. Mensen die in loondienst gaan werken bij een bedrijf of organisatie in Sri Lanka, of die in Sri Lanka willen gaan studeren of wonen, dienen een specifiek visum aan te vragen. Dit kan alleen via het consulaat in Den Haag. Onder zakenreizen worden de volgende reisdoelen verstaan: vergaderingen en onderhandelingen, conferenties, seminars, trainingen (korter dan dertig dagen), kunst-, muziek- of dance-gerelateerde events, religieuze evenementen of symposia.

 

Visum van Sri lanka aanvragen

Via de website Visum Buitenland is het 24 uur per dag mogelijk om een visum aan te vragen. Ga je met een reisgezelschap, dan is het ook mogelijk om een visum voor een heel gezelschap tegelijk aan te vragen. Zorg ervoor dat je van iedereen de paspoortgegevens hebt. Je moet ook een contactpersoon aanwijzen voor in geval van nood. Dit moet iemand zijn die thuisblijft. Pasfoto’s of een kopie van de paspoorten zijn niet nodig.

Op het onlineformulier kun je aangeven om wat voor soort reis het gaat (zakelijk, toerisme of alleen een overstap waarbij je maximaal 48 uur in Sri Lanka mag verblijven). De kosten van een visum voor Sri Lanka zijn € 49,95 per reiziger. Als je zakelijk reist, betaal je een toeslag van € 10,00. Je kunt op allerlei manieren betalen (Creditcard, iDeal, Bancontact of PayPal).

 

 

Spoedaanvraag visum

Je kunt alleen een visum voor Sri Lanka via de website aanvragen als je op dat moment niet in Sri Lanka bent. Het is dus belangrijk om dit voorafgaand aan je reis te regelen. Mocht je binnen 72 uur in Sri Lanka arriveren, dan dien je een spoedaanvraag in te dienen. Je kunt dit aanvinken op het online aanvraagformulier. Je aanvraag wordt dan meestal binnen 43 minuten in behandeling genomen en goedgekeurd. Je krijgt altijd per e-mail een bevestiging. Spoedaanvragen kennen een toeslag van € 5,00 per persoon.

 

Je reis naar Sri Lanka

Als je visumaanvraag is geregeld, kun je onbezorgd naar Sri Lanka reizen. Zorg ervoor dat je een uitgeprinte versie bij je draagt om eventueel bij de douane te kunnen laten zien. Meestal hoeft dit niet, want aan de hand van je paspoortnummer kan de immigratiedienst al controleren of je een goedgekeurd visum hebt. Tijdens de vlucht dien je een Disembarkation Card in te vullen, met daarop je reisdoel en gegevens. Ook dit dien je te laten zien bij de paspoortcontrole.

Type reis

Aantal dagen

Aanbieders van Sri Lanka reizen

Auto Huren bij easyterra