Sri Lanka Colombo

Stad met een Nederlands tintje

Colombo ligt in het uiterste westen van Sri Lanka en is een van de grootste steden van het land. Rondreizen Sri Lanka zijn eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze interessante stad. Maar wat maakt de stad nu zo bijzonder? En wat zijn eigenlijk de mooiste plekjes van Colombo Sri Lanka?

Sri Lanka Colombo

Veel rondreizen Sri Lanka laten de stad Colombo links liggen. Er is echter genoeg te zien en te beleven in de stad. Dit komt vooral door de enorme diversiteit van culturen en geloven. In tegenstelling tot veel andere steden in het land kent Sri Lanka Colombo namelijk diverse godsdiensten.

Dit komt doordat er in Colombo veel mensen zijn gevestigd uit buurlanden. De multiculturele samenleving maken de stad juist zo bijzonder.

 

Wolvendaalsche Kerk

De Wolvendaalsche Kerk is het bekendste overblijfsel van de Nederlandse tijd in Sri Lanka Colombo. In de kerk zijn bijvoorbeeld grafzerken te vinden met Nederlandse namen. De kerk werd midden 18e eeuw gebouwd en wordt tot de dag van vandaag nog actief gebruikt. Een bezoek aan de kerk, of zelfs het bijwonen van een dienst, is dan ook erg bijzonder.

 

Jami-Ul Alfar Moskee

De Jami-Ul Alfar Moskee is misschien wel de best bezochte attractie van Sri Lanka Colombo. Deze oude moskee is volledig gekleurd in rood en wit. De moskee werd in 1909 gebouwd en is open voor bezoek wanneer er geen gebed is. Wanneer je de moskee wilt bezoeken is het wel belangrijk om je te houden aan de kledingvoorschriften.

 

World Trade Center

De twee torens van het World Trade Center zijn wellicht de bekendste gebouwen van Sri Lanka Colombo. De torens werden in 1997 gebouwd en zijn daarmee relatief nieuw in vergelijking met veel andere gebouwen in de stad. De torens tellen beide 40 verdiepingen en beiden een geweldig uitzicht over de stad en de natuurrijke omgeving.

Naast deze bezienswaardigheden is er nog veel meer te zien in Colombo. Ook is de stad het ideale beginpunt voor rondreizen Sri Lanka. Wij raden een bezoek aan Colombo dan ook zeer aan voor alle reizigers die Sri Lanka bezoeken.

Type reis

Aantal dagen

Aanbieders van Sri Lanka reizen

Auto Huren bij easyterra