Sri Lanka Negombo

Vissersplaatsje met mooie stranden

In het westen van Sri Lanka, ten noorden van de hoofdstad Colombo, ligt de stad Negombo. Dit wordt ook wel de parel van West-Sri Lanka genoemd. Dit komt mede door de mooie witte zandstranden. Daarnaast is men bekend om de visvangst en daarbij horende vismarkten.

Een bezoek aan Negombo is dan ook onderdeel van veel Sri Lanka rondreizen.

 

Vismarkt in Negombo

De vismarkten in Negombo zijn bekend over het hele land. De visvangst is naast het toerisme de grootste bron van inkomsten voor de stad. Alle vis is vers gevangen en komt rechtstreeks vanaf de boot. De vismarkten worden veel door toeristen bezocht maar ook de lokale bevolking doet haar dagelijkse boodschappen hier.

Een vismarkt bezoeken is erg leuk maar houd er wel rekening mee dat het hier niet zo nauw wordt genomen met de hygiëne-eisen.

 

Nederlands Fort en kanalen

Veel steden in Sri Lanka vertonen nog sporen van de Nederlandse koloniale overheersing. In Negombo is dit niet anders. Het belangrijkste overblijfsel  is het Nederlands Fort. Het fort is te bezoeken en bestaat voor het grootste deel uit ruïnes. Het fort uit de 17e eeuw is namelijk meermaals geplunderd en de grondstoffen zijn gebruikt voor andere bouwwerken.

Een ander opvallend verschijnsel zijn de kanalen. Deze kanalen werden namelijk door de Nederlanders aangelegd om vracht te vervoeren door de stad. De kanalen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt. Het is een aanrader om een bootje te huren en de stad via de kanalen te verkennen.

Strand van Negombo

Rondreizen Sri Lanka voeren je vaak langs de mooiste stranden van het land. Het strand van Negombo wordt daarom vaak als minder aantrekkelijk gezien dan veel andere stranden. Dit is echter onterecht want er is op het strand genoeg te beleven.

Zo kun je bijvoorbeeld een dag mee op een vissersboot en zien hoe de lokale bevolking hier leeft. Daarnaast leent het water voor de kust van Negombo zich perfect voor surfers door de hoge golven. Er is echter ook genoeg ruimte voor ontspanning. Op grote delen van het strand staan parasols en strandstoelen en zit de bar om de hoek.

Er zijn dus genoeg redenen om Negombo een bezoek te brengen tijdens Sri Lanka rondreizen. Het is de ideale combinatie tussen historie, cultuur en ontspanning.

Type reis

Aantal dagen

Aanbieders van Sri Lanka reizen

Auto Huren bij easyterra