Hoogtepunten in Kandy Sri Lanka

VOC, Olifanten en tempels

De stad Kandy ligt in het hartje van Sri Lanka. Kandy is een van de grotere steden van het land. De stad is een ideale tussenstop tijdens een Sri Lanka rondreis. Er is namelijk enorm veel moois te zien en te beleven. De leukste tijd om Kandy Sri Lanka te bezoeken is juli of augustus, en wel om een heel bijzondere reden.

De Tempel van de Tand

Kandy Sri Lanka staat het meest bekend om de Dalada Maligawa, de Tempel van de Tand. Deze tempel is erg belangrijk voor boeddhisten. Dit omdat wordt geloofd dat de tand van Boeddha hier wordt bewaard. Schilderingen in de tempel vertellen het verhaal over hoe de tand van Boeddha in Kandy Sri Lanka terecht is gekomen.

De reden waarom Kandy Sri Lanka vooral leuk is om te bezoeken in juli of augustus, heeft te maken met de tand van Boeddha. Deze wordt namelijk elk jaar met een olifant door de stad vervoerd. Dit wordt gedaan als een soort eerbetoon en teken van respect. In juli of augustus is het 10 dagen lang feest in de stad en wordt de tand in de zogenaamde Kandy Esala Perahera parade door de straten vervoerd.

 

Pinnawala Elephant Orphanage

Een andere reden waarom je tijdens een Sri Lanka rondreis moet stoppen in Kandy, is het olifantenweeshuis. Het Pinnawala Elephant Orphanage vangt gewonde en in de steek gelaten olifanten op.

De olifanten worden gevoed en weer op sterkte gebracht voordat ze weer in de open natuur worden vrijgelaten. Pinnawala Elephant Orphanag heeft op dit moment het grootste aantal olifanten ter wereld in gevangenschap. Het olifantenweeshuis is een klein uurtje rijden van Kandy Sri Lanka.

 

VOC in Kandy Sri Lanka

Kandy Sri Lanka was een belangrijk stad voor de VOC. De stad viel tot het eind van de 18e eeuw onder het bestuur van de VOC. De regio was vooral belangrijk voor de productie van kaneel. Uiteindelijk was Kandy Sri Lanka een van eerste gebieden waar de VOC de controle over verloor. In de stad zijn nog steeds overblijfselen uit deze periode te vinden.

Type reis

Aantal dagen

Aanbieders van Sri Lanka reizen

Auto Huren bij easyterra