Tips Sri Lanka

Bekijk onze tips voor jouw rondreis Sri Lanka

Tips Sri Lanka

Op rondreis Sri Lanka zal je genieten van de natuur en de vriendelijkheid van de mensen. Het is handig om je bij of voor aanvang van je reis te verdiepen in de lokale cultuur en gebruiken. Dit maakt dat je jezelf snel thuis voelt en je waarschijnlijk prima zal redden. Wij hebben enkele tips en aanbevelingen opgenomen die je zullen helpen tijdens je rondreis Sri Lanka.

 

Auto Huren

Wil je een individuele rondreis maken, dan is het handig om een aurto te huren. Een partij die je helpt om alle aanbieders te vergelijken is Easyterra.

 

 

 

Geld


De munteenheid van Sri Lanka is de Rupee. Voor €1 krijg je ongeveer 196 Rupee. Op de meeste plekken vind je wel ATM geldautomaten. Creditkaarten zijn algemeen geaccepteerd in toeristische oorden.

 

 

Tips Sri Lanka: fooi geven

Het geven van een fooi is in Sri Lanka zeer gebruikelijk.

Meestal geef je tussen de 20 en 100 Rupee fooi aan kamermeisjes, bell-boys, chauffeurs en gidsen. In restaurants wordt vaak 10% service fee bij de rekening opgeteld, maar dit wil niet altijd zeggen dat jouw aardige ober dit ook krijgt. Een kleinigheid bij de hand hebben om te geven wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Ook wanneer je op bepaalde plekken (theeplantages/fabriekjes/olifantenweeshuis) foto’s van mensen maakt kan het zijn dat men een fooi verwacht.

 

Visum aanvragen

Voor Sri Lanka is het sinds enige tijd noodzakelijk om een visum aan te vragen. Dit kan je doen vanaf 90 dagen voor vertrek. Begin hier niet te laat mee. Hoewel je deze ook in Sri Lanka kan kopen, wil dat niet zeggen dat je deze ook krijgt. Bovendien is het visum ter plekke duurder.

Tips Sri Lanka: inentingen:

Wanneer je een rondreis Sri Lanka maken wilt, dan zijn een aantal inentingen aan te raden. Je moet hierbij denken aan DTP, Tyfus en Hepatitus A. Ook kan malaria te adviseren zijn. Raadpleeg altijd even de huisarts of GGD om te kijken welke medicatie nodig is.

 

Tijdsverschil

In Sri Lanka is het 4,5 uur later dan in Nederland. In onze zomertijd s het tijdsverschil 3,5 uur.

 

Veiligheid

Hoewel er al lange tijd ongeregelheden zijn tussen Singalezen en Tamils, is Sri Lanka een veilig land om naar toe te reizen als toerist. Het wordt toeristen nog wel afgeraden om naar het uiterste noorden en oosten van Sri Lanka te reizen. De grens ligt iets noordelijker dan Anuradhapura en oostelijker dan Yala National Park.

Uiteraard moet je niet met je waardevolle spullen te koop lopen, want de mensen in Sri Lanka zijn vaak arm. Pas in de grotere steden op voor mooie praatjes bij het nemen van een tuktuk. Stap niet met iemand in die “toevallig” ook jouw kant op moet en dan aan de linkerkant (uitstapkant) zit. 

 

Verkeer en vervoer

In de grotere plaatsen kan je jezelf prima vervoeren met de bus, maar ook de tuk-tuk (gemotoriseerde driewieler) is een leuke manier om een stad te bekijken.
Denk er wel aan dat je vooraf een prijs afspreekt.  Je kan echter ook zelf een auto huren en rondreizen, maar dit is geen aanrader. De wegen zijn prima, maar de bewegwijzering is een drama. Het is dus een uitdaging om op de plaats van bestemming aan te komen. Ook de verkeersregels laten te wensen over. Het recht van de sterkste geldt hier.

Op sommige plekken is het leuk om met de trein te reizen. Een mooi traject is van Kandy naar Nuwara Eliya, waarbij je door de theevelden reist.

 

Type reis

Aantal dagen

Aanbieders van Sri Lanka reizen

Auto Huren bij easyterra