Dat een vakantie naar Sri Lanka een absolute aanrader is, zullen veel ervaren reizigers beamen. Toch vragen sommige mensen zich af wat er nu zo bijzonder is aan Sri Lanka. Daarom hebben wij de beste 5 redenen voor een vakantie naar Sri Lanka op een rijtje gezet.

1. De bevolking

De bevolking van Sri Lanka staat bekend als zeer vriendelijk en gastvrij. In sommige gebieden hebben de mensen zelfs nog nooit een toerist gezien. Je zult zijn dat je juist dan geweldig wordt ontvangen door de lokale bevolking. Vaak is het mogelijk om bij mensen thuis te eten of zelfs de nacht door te brengen.

2. Het weer

Het goede weer in Sri Lanka is een van de redenen waarom veel reizigers een vakantie naar Sri Lanka boeken. Het is namelijk het hele jaar door zeer warm met temperaturen tussen de 25 en 30 graden gemiddeld. Probeer echter wel om het moessonseizoen te ontlopen. Er valt in deze periode namelijk extreem veel regen in korte tijd.

3. De lage kosten

De prijs van een vakantie is voor veel reizigers niet geheel onbelangrijk. Hoewel een ticket naar Sri Lanka al gauw 700 euro kost, is het leven in het land zelf zeer voordelig. Voor een paar euro per dag kun je overnachten en eten en drinken.

4. De geschiedenis

Sri Lanka heeft een lange en tumultueuze geschiedenis achter de rug. In de 17e eeuw was Sri Lanka, toentertijd Ceylon, onder deel van het Nederlandse koloniale rijk. Er zijn vandaag de dag nog steeds veel overblijfselen uit die tijd te vinden. Het is erg interessant om oude forten, kerken en andere gebouwen uit de tijd van de Nederlanders te bezoeken tijdens een vakantie naar Sri Lanka.

5. De ervaring

Veel mensen zijn na een vakantie naar Sri Lanka zeer onder de indruk. Het ontmoeten van een andere cultuur is voor veel mensen een levensveranderende ervaring. Vooral mensen die voor het eerst een verre reis maken, zullen een vakantie naar Sri Lanka onvergetelijk vinden. Met een reis naar Sri Lanka ga je niet alleen op vakantie maar wordt je ook een ‘rijker’ mens.