Sinds 2012 geldt er voor Sri Lanka een visumplicht. Dit betekent dat je een visum nodig hebt om legaal in Sri Lanka te verblijven. Een visum voor Sri Lanka aanvragen is niet heel moeilijk maar roept bij sommige mensen toch de nodige vragen op. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken die u moet weten over een visum Sri Lanka op een rij gezet.

Visum Sri Lanka

Voor het reizen naar Sri Lanka is een geldig paspoort verplicht. Let erop dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na terugkomst uit Sri Lanka. Je kunt een visum eenvoudig online aanvragen vanaf 90 dagen voor vertrek. Met een toeristenvisum kun je maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven. Dit visum kost rond de 30 euro. Mensen die langer dan 30 dagen willen blijven zullen een speciaal visum aan moeten vragen. Dit kan alleen via de ambassades van Sri Lanka.

Er is echter een handige manier om langer dan 30 dagen in Sri Lanka te verblijven, zonder een speciaal visum aan te vragen. Je kunt namelijk voor één dag naar een ander land gaan en hier weer opnieuw een visum Sri Lanka voor 30 dagen aanvragen. Zo ontloop je de moeite en administratieve rompslomp om een visum voor langere tijd aan te vragen.

Wanneer je online een visum Sri Lanka aanvraagt kun je ten alleen tijden de status van je aanvraag bekijken. Zo kun je dus dagelijks volgen of het visum al is goedgekeurd of dat je bijvoorbeeld nog extra informatie over jezelf moet aandragen.

Visum Sri Lanka bij aankomst

Je kunt een visum Sri Lanka ook aanvragen wanneer je aankomt op de luchthaven in het land. De kosten zijn dan wel hoger en het is nooit 100 procent zeker of het visum wel verstrekt wordt. Wij raden dan ook altijd sterk aan om een visum Sri Lanka ruim van tevoren online aan te vragen.
Over het algemeen is het relatief eenvoudig om een visum voor Sri Lanka te verkrijgen. Het land stimuleert de laatste jaren namelijk het toerisme en is vooral blij dat steeds mee reizigers het land weten te vinden.