Sri Lanka vliegtijd

Sri Lanka is voor veel mensen een droombestemming. Mensen die voor het eerste naar Sri Lanka gaan of zelfs voor het eerst een lange reis maken, hebben vaak echter veel vragen over de vlucht naar het land van bestemming. Hoe lang is het bijvoorbeeld vliegen naar Sri Lanka? En op welk vliegveld Sri Lanka kom je aan?

Hoe lang vliegen naar Sri Lanka

Sri Lanka heeft maar één internationaal vliegveld, namelijk Bandaranaike International Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Colombo. Wanneer je naar Sri Lanka vliegt, kun je nergens anders landen dan bij Colombo. Bandaranaike International Airport is namelijk het enige vliegveld Sri Lanka. De vlucht van Schiphol naar dit Sri Lanka vliegveld is bijna 8500 kilometer.

Er gaan vanaf Schiphol alleen vluchten met een tussenstop. De vliegtijd Sri Lanka hangt sterk af van het type vlucht. Wanneer er een tussenstop is in bijvoorbeeld Londen, Parijs, Doha, Abu Dhabi of Berlijn, kan de duur van de vlucht tussen de 11 en 16 uur liggen.

Een directe vlucht naar Sri Lanka is vanaf Dusseldorp, Schiphol of Brussel helaas niet meer mogelijk. Dat was tot enkele jaren geleden wel zo.

Kosten vliegticket Sri Lanka

Wanneer je een vlucht naar Colombo boekt, dan is de prijs van je vliegticket Sri Lanka afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn:

  • De dag van de week: in het weekend zijn de prijzen vaak wat hoger
  • Het seizoen: in de zomer liggen de prijzen hoger dan in de winter
  • De luchthaven: Schiphol is vaak duurder dan bijvoorbeeld Dusseldorf

Het loont de moeite om flexibel te zoeken naar vliegtickets Sri Lanka. Prijzen kunnen varieren van ongeveer  €540 tot ruim €800 voor een retourticket.

Sri Lanka rondreis

De meeste toeristen die Sri Lanka bezoeken, maken een rondreis door het land. Bij een Sri Lanka rondreis land je vlakbij de hoofdstad Colombo. Doordat het land maar één internationaal vliegveld heeft, kun je niet terugvliegen vanuit een andere stad. Een Sri Lanka rondreis begint en eindigt dus altijd in Colombo.

Colombo is de ideale uitvalsbasis voor het maken van een rondreis. Er gaan vanuit deze hoofdstad diverse bus- en treinlijnen naar de omliggende regio’s. Het is verstandig om de laatste dagen van de rondreis in Colombo door te brengen. Zo kun je nog wat zien van deze levendige stad en hoef je niet te stressen om op tijd terug te zijn voor de vlucht naar Nederland.