Auto huren in Sri-Lanka

Om optimaal te genieten van Sri-Lanka is het aangeraden om met de auto het prachtige eiland te verkennen. Wanneer je een auto wilt huren kan je voor vele zaken komen te staan waar je je in dient te verdiepen voordat je de autosleutels aanpakt. Denkende aan extra opties en diverse verzekeringen. Dus waar kies je uiteindelijk voor?

Type autoverzekering

Met het huren van een auto zal men verplicht een verzekering moeten afsluiten. De minimale verzekering is een type WA-verzekering in Sri-Lanka waarbij je verzekerd bent wanneer een ander schade aan je huurauto aanricht.

Meestal heb je ook een optie waarbij je diefstal of zelf veroorzaakte schade kan verzekeren. Wanneer je voor deze verzekering kiest dan wordt er veelal een eigen risico gehanteerd. Het betreffende deel moet je zelf betalen en de overige restschuld van de schade wordt door de verzekeraar betaald.

Huurtarief is niet leidend

Autoverhuurbedrijven hebben ieder hun eigen werkwijze en regels. Het is zeer belangrijk om niet alleen naar het huurtarief te kijken maar ook om te kijken naar wat er nog meer wordt geboden qua diensten en voorwaarden. De onderstaande vragen zijn hierbij belangrijk:

  • Waarvoor ben ik verzekerd?
  • Is er een eigen risico van toepassing?
  • Zo ja, hoe hoog is het eigen risico?
  • Wat kost het om het eigen risico af te kopen?

Controle

Neem de informatie die verstrekt wordt niet altijd voor lief en check de verstrekte informatie en gegevens van het betreffende autoverhuurbedrijf altijd. Desnoods bel je naar het servicenummer van het autobedrijf waar je een auto wilt huren om de nodige gegevens te checken. Zo weet je ook wat voor type huurauto je afneemt met de bijbehorende autoverzekering en voorwaarden.