Midden in Indische Oceaan liggen de Malediven. Deze tropische eilandengroep staat bekend om de vele stranden en luxe resorts. Sri Lanka is het land dat het dichtstbij de Malediven ligt, op ongeveer duizend kilometer afstand. Wanneer je een echt onvergetelijke vakantie wil, is een combinatie Sri Lanka Malediven een absolute aanrader.

Reis Sri Lanka en Malediven

Wanneer je een reis Sri Lanka en Malediven gaat maken, zal je versteld staan van de schitterende natuur in beide landen. Vooral Sri Lanka heeft een aantal indrukwekkende natuurparken die absoluut een bezoek waard zijn. De Malediven staan daarentegen weer bekend op de prachtige, witte tropische zandstranden.
Sri Lanka is een land boordevol cultuur en natuur. De bevolking leeft nog grotendeels volgens traditionele gebruiken en is zeer vriendelijk. Doordat het land weinig toerisme kent, is een groot deel van de natuur ongerept gebleven.
De Malediven zijn juist erg toeristisch ingesteld. Er zijn bijna 100 eilanden waar geen mensen wonen maar waar alleen hotels en resorts zijn gebouwd. De Malediven lenen zich dan ook uitstekend voor een relaxte vakantie aan het strand. Daarnaast kun je rond de kust van de eiland geweldig duiken en snorkelen.
Je kunt tegenwoordig bij veel Nederlandse reisorganisaties een combinatie Sri Lanka Malediven reis boeken. Bij een combinatie Sri Lanka Malediven kun je het beste van beide landen zien. Wanneer je een compleet verzorgde rondreis boekt, heb je voor de rest van de vakantie geen enkele zorg meer.

Vervoer Malediven Sri Lanka

Wanneer je een combinatie Sri Lanka Malediven reis maakt, zal je ongeveer 900 kilometer aan zee moeten overbruggen. De makkelijkste manier om van de Malediven naar Sri Lanka of andersom te reizen, is met het vliegtuig.
Het grootste vliegveld van de Malediven ligt op het eiland Malé. Er gaan dagelijks vluchten van Malé naar Bandaranaike in Sri Lanka. Om de verschillende eilanden van de Malediven te bezoeken kun je gebruik maken van een boot of een watervliegtuig.