Sri Lanka is het ideale land voor een rondreis. Het land is namelijk een perfecte combinatie tussen cultuur en natuur. Tijdens een vakantie Sri Lanka rondreis kun je eeuwenoude tempels bezoeken, wandelen door de jungle of luieren of het strand. Daarnaast is de bevolking van Sri Lanka zeer gastvrij en vriendelijk. Wanneer je een vakantie Sri Lanka rondreis gaat doen, ben je verzekerd van een onvergetelijke reis.

Over Sri Lanka

Sri Lanka telt ongeveer 21 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Sri Jayewardenapura Kotte, kortweg Kotte genoemd. Het overgrote deel van de inwoners is boeddhistisch. Bijna een kwart van alle inwoners van het land leeft onder de armoedegrens. Toch is Sri Lanka dankzij haar rijkdom aan grondstoffen een van de meest welvarende landen van Zuid-Aziƫ.

Wanneer je een vakantie Sri Lanka rondreis gaat maken, is het leuk om zowel steden als natuurgebieden te bezoeken.

Wat te doen tijdens een vakantie Sri Lanka rondreis

Er is in Sri Lanka enorm veel moois te zien. Zo zijn er meerdere oude tempelcomplexen die je kunt bezoeken. De Gouden tempel van Dambulla is de bekendste tempel van het land. Het complex bestaat voor een groot deel uit grotten waar belangrijke religieuze beelden staan. Het complex is al meer dan 2000 jaar oud.

Tijdens een vakantie Sri Lanka rondreis moet je zeker een van de nationale parken van het land bezoeken. Sinharaja Forest Reserve is een van de mooiste parken van het land. Er leven onder andere olifanten, luipaarden en een enorme verscheidenheid aan vogels en planten. Er liggen twee kleine dorpjes in het park waar de inwoners nog leven op traditionele wijze. Het is erg leuk om deze dorpjes onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Sri Lanka is nu nog redelijk onbekend onder de meeste reizigers. Juist daarom is het een absolute aanrader om een vakantie Sri Lanka rondreis te maken. Je kunt in Sri Lanka nog genieten van de traditionele cultuur en gebruiken. Daarnaast kun je ook heerlijk op het strand liggen of een tocht door de jungle maken.