Sri Lanka is een eiland ten zuiden van India. Tot 1972 was de naam van dit land Ceylon. In Sri Lanka zijn nog veel overblijfselen te zien uit de tijd van de Nederlandse koloniale overheersing. Daarnaast heeft Sri Lanka een prachtig ongerepte natuur. De beste manier om het land te leren kennen is door het maken van een rondreis door Sri Lanka.

Rondreis door Sri Lanka

Er is in Sri Lanka zo enorm veel te zien dat het zelfs met een rondreis onmogelijk is om alles wat het land te bieden heeft te bezichtigen. Je ontkomt er daarom niet aan om tijdens een rondreis vooral de hoogtepunten van het land te bezoeken. Wij hebben de absolute must-sees voor een rondreis door Sri Lanka daarom op een rij gezet.

Colombo

De hoofdstad Colombo wordt door veel mensen die een rondreis Sri Lanka maken overgeslagen. Dit is vaak onterecht, want Colombo is een erg interessante stad met genoeg bezienswaardigheden zoals monumenten, kerken en tempels. Ook de Galle Face Green is een van de hoogtepunten van de stad. Dit is een groenstrook langs de kust waar je heerlijk kunt ontspannen of juist kunt sporten.

Galle

De stad Galle ligt in het zuiden van Sri Lanka en behoort tot de vijf grootste steden van het land. Je mag Galle tijdens een rondreis Sri Lanka zeker niet overslaan om meerdere redenen.

In Galle zijn nog vele sporen te vinden uit de tijd dat Nederland hier de dienst uit maakte. Het meest opvallende overblijfsel is Fort Galle, ook wel het Nederlandsch Fort genoemd. Dit fort werd in 1663 gebouwd en staat vandaag de dag nog fier overeind. Het is zeer interessant om dit fort te bezoeken.

Kandy

De stad Kandy is erg belangrijk voor de vele boeddhistische inwoners van Sri Lanka. In Kandy staat namelijk de zogenaamde Tempel van de Tand. In deze tempel wordt al eeuwenlang een hoektand van Boeddha bewaard. Deze tand wordt elk jaar ceremonieel door de stad gevoerd op een olifant. Het is zeer indrukwekkend om deze traditie mee te maken. Bovendien wordt er 10 dagen lang feest gevierd met veel lekker eten, drinken en gezelligheid.