Sri Lanka is een exotische bestemming die steeds populairder wordt onder veel reizigers uit de hele wereld. Ook steeds meer Nederlanders ontdekken de schoonheid van Sri Lanka.

Sri Lanka vakantie tips

Sri Lanka is een prachtige vakantiebestemming. Het is echter nog geen doorsnee vakantieland waardoor je met sommige zaken meer rekening moet houden dan bij een vakantie binnen Europa. Daarom hebben wij enkel handige Sri Lanka vakantie tips op een rij gezet.

Visum aanvragen

Voor Sri Lanka geldt sinds enkele jaren een visumplicht. Het is mogelijk om een visum aan te vragen vanaf 90 dagen voor vertrek. Het is verstandig om een visum zo snel mogelijk aan te vragen. Op die manier heeft u ruim op tijd om alles voor de aanvraag van het visum in orde te maken. Het is ook mogelijk om een visum te kopen bij aankomst in Sri Lanka. Dit wordt echter sterk afgeraden omdat het duurder is en omdat het nooit 100 procent zeker is dat het visum wordt verstrekt.

Reisverzekering uitbreiden

Een van de beste Sri Lanka vakantie tips die wij kunnen geven, is het afsluiten van een goede reisverzekering. Voor Sri Lanka moet de dekking van de reisverzekering worden uitgebreid naar wereldwijd. Dit is vaak iets duurder dan een dekking voor landen binnen Europa maar wel noodzakelijk wanneer je met een veilig gevoel wilt reizen.

Inenten

Het is belangrijk dat je voor vertrek naar Sri Lanka de nodige inentingen krijgt. Het wordt sterk aangeraden om in ieder geval DTP, Tyfus en Hepatitus A inentingen te halen. Voor het verblijf in sommige gebieden van Sri Lanka, wordt aangeraden om ook een malaria inenting te halen. Welke inentingen je precies voor je reis nodig hebt, kun je makkelijk opvragen bij de huisarts of GGD.

Met deze eenvoudige Sri Lanka vakantie tips, wordt een reis naar Sri Lanka een stuk aangenamer. Goed voorbereid op reis gaan is namelijk al het halve werk. Daarnaast kun je teleurstellingen voorkomen door je open tijdens de reis goed open te houden en te letten op je spullen. Hoewel Sri Lanka niet bekend staat onveilig, maakt de gelegenheid altijd de dief.