Galle Sri Lanka

Dit moet je zien als je Galle bezoekt

Sri Lanka is een land vol bijzonderheden en prachtige natuur. Wanneer je een rondreis Sri Lanka maakt, mag je Galle zeker niet overslaan. In Galle Sri Lanka zijn namelijk nog veel sporen van de Nederlandse overheersing te vinden. In Galle ben je op de juiste plek om de cultuur en het verleden van de regio te leren kennen.

 

Galle Sri Lanka

Galle ligt in het zuiden van Sri Lanka en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Galle is vooral populair onder mensen die een rondreis Sri Lanka doen.

Galle is voor Sri Lanka lange tijd een belangrijke stad geweest. Door de haven is de stad door de jaren heen flink gegroeid. Galle Sri Lanka is tegenwoordig echter ook belangrijk voor het toerisme van het land. Mede door de sporen die er nog te vinden zijn uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

 

Nederlandse overblijfselen

De Nederlandsch Hervormde Kerk is indrukwekkend om te bezoeken. In het kerkje kan je onder andere grafstenen aantreffen van bekende Nederlandse bestuurders. Ook het kerkorgel is origineel en wordt op sommige dagen zelfs nog bespeeld.

In het Nederlands Museum is veel te leren over de tijd dat de VOC in Galle was. Daarnaast kun je allerlei souvenirs en antiek kopen uit die periode. Let hier wel goed op want veel spullen worden als ‘antiek’ verkocht, terwijl ze dat eigenlijk niet zijn.

 

Fort Galle

Het hoogtepunt van Galle Sri Lanka is Fort Galle, ook wel het Hollandsche Fort. Dit fort uit de zeventiende eeuw verkeert namelijk nog in prima staat. De Nederlanders bouwden het fort om de havenstad te beschermen tegen invallers.

Dat het fort sterk is werd in 2004 nog eens bewezen toen de krachtige tsunami aankwam in Galle. Het fort zwakte de tsunami namelijk af, waardoor Galle ontkwam aan totale verwoesting.

Alleen een bezoek aan Fort Galle maken een bezoek aan deze stad de moeite meer dan waard. Wanneer je een rondreis Sri Lanka maakt, is Galle een must-see. Vooral wanneer je iets over het Nederlandse verleden in Sri Lanka wilt leren.

Type reis

Aantal dagen

Aanbieders van Sri Lanka reizen

Auto Huren bij easyterra