Wanneer je op reis naar Sri Lanka gaat zijn er enorm veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Er zijn vooral veel indrukwekkende oude tempels, forten en andere monumenten. Welke hoogtepunten moet je zeker bezoeken tijdens een reis naar Sri Lanka? En wat kan ik verder van het land verwachten?

Reis naar Sri Lanka

Sri Lanka is een land met veel gezichten. Er zijn een aantal grote drukke steden, kleine dorpjes en vooral heel veel ongerepte natuur. Wanneer je op reis naar Sri Lanka gaat is het dan ook lastig om te weten wat je precies kunt verwachten. Dit is ook juist het mooie van een vakantie naar Sri Lanka. Je komt steeds weer indrukwekkende en onverwachte dingen tegen en je ontmoet geheid enkele interessante Sri Lankanen.
Er is tijdens een reis naar Sri Lanka zo ontzettend veel te zien dat je er niet aan ontkomt om vooral de hoogtepunten te bezoeken. Wij hebben voor jou daarom de mooiste trekpleisters van het land op een rij gezet.

Anuradhapura

Anuradhapura is de oude hoofdstad van Sri Lanka en heeft enorm veel oude bezienswaardigheden. De stad staat vooral bekend om de goed bewaarde gebouwen die vaak eeuwenoud zijn. Anuradhapura is de grootste historische stad van Sri Lanka en is in werkelijkheid een groot openluchtmuseum.

Kandy

Kandy wordt door veel reizigers gezien als het hoogtepunt van een reis naar Sri Lanka. Deze stad wordt namelijk omgeven door prachtige groene heuvels en heeft vele mooie gebouwen. De belangrijkste tempel van de stad is de Dalada Maligawa, letterlijk vertaal de Tempel van de Tand. Deze tempel is een heilige plaats voor de boeddhisten omdat hier een tand van Boeddha wordt bewaard.

Nationale parken

Wanneer je een reis naar Sri Lanka maakt, mag je een bezoek aan een van de nationale parken zeker niet overslaan. Het Wilpattu National Park is het grootse nationale park van het land. Dit park heeft enorm veel meren waardoor vele soorten dieren hier goed kunnen overleven. Denk bijvoorbeeld aan luipaarden, olifanten, buffels en krokodillen.
Natuurlijk is er tijdens een reis naar Sri Lanka nog veel meer te zien. Het is dan ook verstandig om voor je op reis gaat goed in kaart te brengen wat je wel en niet wilt zien.