Onder het enorme land India ligt een eiland van ongeveer 65 duizend vierkante meter. Dit eiland heeft een prachtige natuur en is voor veel Westerlingen enigszins mysterieus. We hebben het hier natuurlijk over Shri Lanka, of is het eigenlijk Sri Lanka?

Shri Lanka

Het is niet raar dat vooral veel oudere mensen moeite hebben met de naam Shri Lanka. Het land heette namelijk Ceylon, totdat deze naam in 1972 werd veranderd. De schrijfwijzen Sri Lanka en Shri Lanka worden sinds die tijd vaak door elkaar gebruikt. Officieel is Sri Lanka echter de enige juiste schrijfwijze. Wanneer je Sri Lanka bezoekt zal je echter merken dat ook de inwoners van het land zelf nog weleens Shri Lanka schrijven.

Eigenlijk heet het land zelfs geen Shri Lanka of Sri Lanka maar de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka.

Rondreis Sri Lanka

Sri Lanka wordt de laatste jaren steeds populairder voor mensen die een rondreis willen maken. Een rondreis Sri Lanka is namelijk erg veelzijdig en bovendien niet duur.

Het toerisme staat in het grootste deel van Sri Lanka nog in de kinderschoenen. Je kunt in het land dan ook kennis maken met authentieke gewoonten en gebruiken. Er wordt nog zeer traditioneel geleefd en de bevolking is zeer gastvrij. Vaak kun je goedkoop overnachten bij de lokale bevolking. Dit is vaak een onvergetelijke ervaring.

Shri Lanka

Een andere goede reden voor het maken van een rondreis Sri Lanka, is het Nederlandse verleden daar. De VOC maakte in de 17e en 18e eeuw namelijk de dienst uit in grote delen van het land. Er zijn nog steeds veel forten en andere overblijfselen uit deze tijd te vinden. Vooral de stad Galle is een bezoek waard.

Een rondreis Sri Lanka is voor veel mensen een reis om nooit te vergeten. De ideale combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis maken een bezoek aan het land altijd tot een succes. Daarnaast wordt bij veel rondreizen een afwisseling gemaakt tussen ontspanning en avontuur.