Kandy Sri Lanka is een van de meeste bijzonder plekjes van heel het land. Er is in Kandy onwijs veel moois te zien en te beleven. Niet voor niets staat Kandy op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Kandy Sri Lanka

Kandy is met meer dan 100.000 inwoners voor Sri Lankaanse begrippen best groot te noemen. Toen de Britten het voor het zeggen hadden op Sri Lanka, was Kandy de hoofdstad. Kandy speelt sowieso een belangrijke rol in de geschiedenis van Sri Lanka. Hier staat namelijk ook de tempel waar de hoektand van Boeddha wordt bewaard.

 

Hotspot olifanten weeshuis

Ten westen van Kandy Sri Lanka ligt het olifanten weeshuis Pinnawala. Dit weeshuis werd in 1975 opgericht door de overheid om verdwaalde, gewonde en verzwakte olifanten uit de regio op te vangen. Ook worden er babyolifantjes opgevangen die verlaten zijn door hun moeder of geen moeder meer hebben.

Een bezoek aan Pinnawala is erg indrukwekkend. Het is een onvergetelijke ervaring om zoveel olifanten bij elkaar te zien. Het weeshuis heeft namelijk het grootste aantal olifanten in ‘gevangenschap’ ter wereld, bijna 100 stuks. Er worden geregeld excursies naar Pinnawala georganiseerd vanuit Kandy. De reis duurt ongeveer een uur met de auto.

 

Dalada Maligawa

Kandy Sri Lanka staat het best bekend om de Dalada Maligawa, oftewel de Tempel van de Tand. In deze tempel wordt de hoektand van Boeddha al sinds de 4e eeuw bewaard. Boeddha is de grondlegger van het boeddhisme en daarom erg belangrijk voor veel inwoners van Sri Lanka. Je kunt de Tempel van de Tand het hele jaar door bezoeken. Let er wel op dat je gepast gekleed gaat.

Elke jaar wordt de tand van Boeddha bij wijze van ceremonie door de stad vervoerd op een olifant. De hoektand is sinds een paar jaar echter vervangen door een neppe om diefstal te voorkomen. Het is erg leuk om deze ceremonie bij te wonen wanneer je op reis gaat naar Kandy Sri Lanka. De parade is meestal in juli of augustus en duurt maar liefst 10 dagen.