Sri Lanka is een van de onbekende pareltjes van Azië. Sri Lanka heeft enorm veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Rondreizen Sri Lanka is misschien wel de beste manier om het land goed te leren kennen. Backpacken Sri Lanka is makkelijk, onvergetelijk en bovendien ook nog eens erg goedkoop.

Over backpacken in Sri Lanka

In Sri Lanka heeft jarenlang een gewelddadige oorlog gewoed. Hierdoor is het toerisme in het land tot een minimum beperkt. Na de tsunami in 2004 werd het eiland zelfs nagenoeg niet meer bezocht door toeristen.
De laatste jaren is backpacken Sri Lanka echter steeds populairder geworden. Dat het toerisme het land nog niet volledig heeft veroverd, is juist de charme van Sri Lanka. Je vindt er nog veel mensen die leven volgens eeuwenoude tradities. Rondreizen Sri Lanka is de beste manier om het land te leren kennen.
Wanneer je gaat backpacken Sri Lanka moet je niet vergeten dat het toerisme er nog in de kinderschoenen staat. Sri Lanka is bijvoorbeeld niet te vergelijken met Thailand. Sommige mensen hebben nog nooit een toerist gezien en zullen je dan ook vol verwondering aanstaren. Ook zijn er nog niet overal luxe hotels en resorts. Verwacht dus geen luxe vijf-sterrenvakantie. Het is juist een geweldige ervaring om te overnachten tussen de inwoners van het land. Er zijn genoeg gezellig hostels en guesthouses waar je voor heel weinig geld kunt overnachten.

Vervoer tijdens rondreizen Sri Lanka

Wanneer je in Sri Lanka van punt A naar B wil komen, kan dit het beste met de bus of trein. De trein is vooral een erg fijne manier van reizen wanneer je langere afstanden moet afleggen. De bus is echter prima voor de kortere afstanden en een beleving op zich. Beide manieren van reizen zijn spotgoedkoop. Je betaald voor de meest luxe klasse in de trein vaak maar een paar euro.
Houd er wel rekening mee dat ze het in Sri Lanka niet zo nauw nemen met reisschema’s. Wanneer je gaat backpacken Sri Lanka moet je soms erg geduldig zijn.