Sri Lanka is voor veel mensen nog een onbekend land. Pas de laatste jaren is het land bekend geworden als avontuurlijke vakantiebestemming. Omdat Sri Lanka steeds populairder wordt als bestemming vragen ook steeds meer mensen zich af: Kun je eigenlijk goedkoop naar Sri Lanka?

Goedkope tickets Sri Lanka

Goedkoop naar Sri Lanka begint met het aanschaffen van goedkope vliegtickets. De beste manier om goedkope vliegtickets naar Sri Lanka te kopen is via het internet. Er zijn namelijk diverse online aanbieders die voordelige vluchten naar de hoofdstad Colombo aanbieden.

Er gaan naar Sri Lanka zowel directe als indirecte vluchten. Een indirecte vlucht duurt vanzelfsprekend langer dan een vlucht waarbij je niet over hoeft te stappen. Het grote voordeel van een vlucht met overstap is echter de prijs. Die is namelijk vaak langer dan bij een rechtstreekse vlucht. Op die manier kun je vaak goedkope vliegtickets naar Sri Lanka kopen voor onder de 700 euro.

Rondreizen Sri Lanka

Er zijn dus zeker enkele manieren om goedkoop naar Sri Lanka te vliegen. Uiteraard zijn er ook enkele goed manieren om in het land zelf goedkoop uit te zijn.

In Sri Lanka liggen de prijzen een stuk lager dan in Europa. Vooral eten en drinken zijn relatief gezien erg goedkoop. Door de opkomst van het toerisme in Sri Lanka, worden bepaalde regio’s echter steeds duurder.

Het is daarom veel leuker en bovendien goedkoper om te overnachten bij de lokale bevolking. Veel mensen hebben een kamer beschikbaar voor mensen die rondreizen Sri Lanka maken. Overnachten kost vaak maar enkele euro’s per nacht. Daarnaast kun je meegenieten van de lokale gewoonten en culturen.

Goedkoop reizen in Sri Lanka kun je doen met de bus of trein. De trein is een stuk comfortabeler dan de bus, vooral voor lange afstanden. Voor een paar euro kun je al enkele uren eerste klasse reizen. De meeste rondreizen Sri Lanka maken dan ook gebruik van deze manier van reizen.

Met al deze tips kun je erg voordelig een reis door Sri Lanka maken. Van het kopen van vliegtickets tot het vinden van een overnachting, er is altijd wel een manier om geld te besparen.

goedkoop naar Sri Lanka