Steeds mee reisorganisaties bieden reizen aan naar verre, exotische bestemmingen. Zo wordt een Sri Lanka reis de laatste jaren steeds populairder. Sri Lanka is nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom boordevol traditionele cultuur en natuur. Wij hebben de mooiste plekjes voor een Sri Lanka reis op een rij gezet.

Gouden tempel van Dambulla

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Sri Lanka is de Gouden tempel van Dambulla. Dit tempelcomplex heeft een uitgebreid grottenstelsel waar religieuze beelden staan en schilderingen zijn gemaakt. De Gouden tempel en het enorme gouden Boeddha beeld zijn echter de hoogtepunten van het tempelcomplex. De tempel staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is zeker de moeite waard om Dambulla te bezoeken tijdens een Sri Lanka reis.

 

Kandy

In het midden van Sri Lanka ligt de stad Kandy. Kandy is een zeer oude stad, waar de Nederlanders het ook nog enige tijd voor het zeggen hadden. De stad heeft een beschermde status omdat er veel oude gebouwen en monumenten zijn. Vooral de Dalada Maligawa, oftewel de Tempel van de Tand, is erg populair om te bezoeken. Deze tempel is erg belangrijk voor veel boeddhisten omdat hier een tand van Boeddha zou liggen.

 

Paleis van Sigiriya

Iedereen die een Sri Lanka reis maakt, moet eigenlijk een bezoek brengen aan het paleis van Sigiriya. Dit paleis is op een steile, hoge rots gebouwd en is erg indrukwekkend om te zien. Het paleis is alleen te bereiken via een aantal trappen, ladders en een stukje klimmen.

 

Nationale parken tijdens Sri Lanka reis

Naast de cultuur staat Sri Lanka vooral bekend om de prachtige natuur. Er zijn dan ook meerdere nationale parken die eigenlijk allemaal een bezoek waard zijn wanneer je een Sri Lanka reis maakt. Het grootste park van het land is Wilpattu National Park. In dit park liggen meer dan 50 meren waardoor de biodiversiteit er enorm is. Andere nationale parken die je kunt bezoeken zijn Bundala National Park, Kumana Kudumbigala National Park en Uda Walawe National Park. Let er wel op dat je in sommige parken alleen toegang krijgt onder begeleiding van een lokale gids.