In mijn vorige blogpost vertelde ik jullie over mijn aankomst in Colombo. In de tussentijd heb ik een hoop meegemaakt. Reizen Sri Lanka heeft tot nu toe een enorme indruk op mij gemaakt. En dan te bedenken dat ik nog meer dan een maand te gaan heb. In dit blog vertel ik kort over mijn belevenissen in de geweldige stad Kandy.

Pinnawela Elephant Resort

Ik besloot per bus naar Kandy te gaan. Reizen Sri Lanka is gewoon niet compleet wanneer je niet met het openbaar vervoer hebt gereisd. De reis per bus naar Kandy was namelijk niet bepaald comfortabel maar wel heel bijzonder. De meest mooie landschappen schieten voorbij en ook in bus is genoeg te beleven. De Sri Lankanen houden er namelijk nogal wat bijzondere gewoonten op na.

Voordat ik de stad Kandy bezoek, stop ik bij het Pinnawela Elephant Resort. Dit olifantentehuis heeft de meeste olifanten in gevangenschap van de hele wereld. Het is heel indrukwekkend om zoveel olifanten tegelijk te zien. Vooral de oversteek over de rivier is erg bijzonder. Wat mij wel opvalt, is dat de dieren hier niet zo behandeld worden als wij gewend zijn. Het gaat er soms niet zachtzinnig aan toe. Toch vertellen de locals mij dat dit Pinnawela veel goeds voor de olifanten doet. Zo worden gewonde en verweesde olifanten opgevangen en weer vrijgelaten wanneer ze weer sterk genoeg zijn.

Kandy

Na een korte doorreis, stop ik in Kandy. De absolute trekpleister van deze stad is Dalada Maligawa. Dit betekend letterlijk vertaal de Tempel van de Tand. In deze tempel ligt namelijk een van de tanden van Boeddha. Boeddha is de meest hoge religieuze figuur in Sri Lanka. Tijdens reizen Sri Lanka kom je dan ook overal beeltenissen van Boeddha tegen.

De tempel zelf is behoorlijk indrukwekkend. Wat opvalt, is dat er veel Sri Lankanen in de tempel zijn. Naast een toeristische attractie is de tempel vooral heel belangrijk voor de boeddhisten van het land. Een Sri Lankaans vrouwtje verteld mij dat ik hier eigenlijk in augustus moet komen. Er is dan een enorme parade in de stad en een paar dagen feest. Laten we dat voor de volgende keer bewaren!

Blijf mijn blog volgen want er staan nog veel meer mooie plaatsen op mijn lijstje van reizen Sri Lanka.