Mijn naam is Kevin Gorman en ik ga voor meer dan twee maanden rondreizen in Sri Lanka en de Maldediven. Ik ben 27 jaar en een tijd lang werkzaam geweest in de marketing. Nu is echter de tijd aangebroken om iets van de wereld te gaan zien! Vandaag ben ik geland in de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Dit is het beginpunt van mijn Sri Lanka backpacken reis.

Sri Lanka backpacken

Sri Lanka backpacken is het grootste avontuur dat ik ooit ben aangegaan. All-inclusive Turkije is de verste reis die ik in mijn leven gemaakt heb. De vlucht van 11 uur is mij dan ook niet in de koude kleren gaan zitten. Ik lig op dit moment op een hangmat op de dag van mijn hostel te herstellen van de vlucht. Een mooi moment, leek mij, om te beginnen aan dit blog.

Aankomst in Colombo

Ongeveer 3 uur geleden ben ik aangekomen op mijn eerste overnachtingsplek in Colombo. De accommodatie is zeker niet luxe maar heeft wel alle noodzakelijke voorzieningen. Bovendien valt het mij gelijk op dat de bevolking hier enorm gastvrij is. Hoewel ik maar een paar euro per nacht betaal, wordt ik behandeld als een vorst. Er wordt eten aangeboden, vervoer geregeld en ik krijg een korte rondleiding door de straat van de eigenaars van het hostel. Ik hoop dat deze ervaring representatief is voor de rest van mijn Sri Lanka backpacken ervaring.

De stad Colombo wordt door veel backpacker overgeslagen. Ergens kan ik wel begrijpen waarom want de stad blinkt niet bepaald uit in schoonheid. Toch wordt ik overdonderd door nieuwe indrukken tijdens mijn taxirit door de stad. Letter alles wat je ziet is gaat er anders aan toe dan in Nederland en eigenlijk komt er geen einde aan mijn verbazing.

Er ligt nog een lange en hopelijk mooie reis voor mij in het verschiet. De steden Kandy en Galle staan bijvoorbeeld nog op het programma. En natuurlijk mijn oversteek naar de Malediven aan het einde van november. Blijf mijn blog volgen om op de hoogte te blijven van mijn Sri Lanka backpacken avontuur.