Tijd voor een update. In mijn vorige Sri Lanka rondreis blog schreef ik over mijn bezoek aan Kandy. De volgende stop is Dambulla, ten noorden van Kandy. Daarna reis ik door naar het Wilpattu National Park.

Dambulla

Dambulla is een plaats die ik absoluut wilde bezoeken tijdens mijn Sri Lanka rondreis. In dit plaatsje staat namelijk de bekende Gouden tempel van Dambulla. De omvang van het tempelcomplex is behoorlijk indrukwekkend. De gids vertelt dat er bijna 100 grotten in het gebied zijn, naast de tempels en vele beelden. Het is echt heel gaaf om door de grotten vol gouden beelden te lopen. Bijna onvoorstelbaar dat complex al meer dan 2000 jaar oud is.

Mijn bezoek aan Dambulla was tot nu toe het hoogtepunt van mijn Sri Lanka rondreis. De volgende bestemming wacht echter. Ik reis namelijk naar het noorden van het land voor een bezoek aan het Wilpattu National Park

Wilpattu National Park

Ik heb ervoor gekozen om een 2-daagse safari door het Wilpattu National Park te maken. Hierbij heb ik overnacht in een tent bovenop een jeep. Dit was zeker een onvergetelijke ervaring. Ik heb zelfs prima geslapen na een lange vermoeiende dag op safari.

Om 7 uur ’s ochtend vertrokken we met een kleine groep het nationale park in. De gids vertelde ons dat de kans groot was, dat we luipaarden gingen zien. Het park staat namelijk bekend om de vele luipaarden. Al na een uur bleek de gids gelijk te hebben. Op ongeveer 50 meter van de jeep liep een luipaard eenzaam door het gras. Het was heel indrukwekkend om dit dier in het wild te zien.

Die dag en de volgende dag heb ik nog veel andere dieren gezien. Door de vele meren in het park is er een bloeiende flora en fauna. Naast het luipaard heb ik ook krokodillen, buffels, slangen en veel reptielen gezien.

Over een paar dagen vertrek ik met het vliegtuig naar de Malediven! Ook vanaf dit tropisch paradijs zal ik proberen om mijn blog bij te houden. Blijf mij dus volgen om meer te weten te komen over mijn Sri Lanka rondreis.