Er worden tegenwoordig vele verzorgde reizen naar Sri Lanka aangeboden. Het maken van een rondreis is de populairste manier om Sri Lanka te leren kennen. Je kunt een rondreis zowel in groepsverband als alleen doen. Wat zijn de voordelen van reizen Sri Lanka individueel tegenover een groepsreis?

Reizen Sri Lanka individueel

Reizen Sri Lanka individueel heeft vele voordelen. Het grootste voordeel van een individuele reis is de vrijheid die je hebt. Er is vaak wel een vooraf bepaald programma maar dit hoeft niet zo nauwgezet gevolgd te worden als tijdens een groepsreis. Zo kunt u bepaalde activiteiten overslaan of juist een trekpleister bezoeken die eigenlijk niet op het programma staat. Daarnaast is reizen Sri Lanka individueel voor veel mensen aantrekkelijk omdat zij niet graag in grote groepen reizen. Doordat je niet in een grote groep reist, is er ook meer keuze bij het kiezen van de vertrekdatum.

Een nadeel van reizen Sri Lanka individueel, is dat je zelf meer moet regelen. Je wordt in tegenstelling tot een groepsreis niet aan de hand genomen. Ook is er niet altijd begeleiding van een gids, waardoor je misschien mooie bezienswaardigheden mist.

Reizen Sri Lanka groep

Het grote voordeel van een groepsreis naar Sri Lanka is het gemak. Voordat je op reis gaat weet je al precies waar je naartoe gaat en hoelang je daar verblijft. Met de meeste groepsreizen kom je sowieso langs de grootste trekpleisters van Sri Lanka. Met een groepsreis kun je dus gebruik maken van de ervaring van de reisorganisatie waar je hebt geboekt.

Een van de nadelen van een groepsreis naar Sri Lanka, is dat je weinig vrijheid hebt. Er is een vast programma waar men zich vaak redelijk strikt aan moet houden. Daarnaast kom je ook bij bezienswaardigheden die je zelf nooit zou uitkiezen om te bezoeken omdat je andere dingen eigenlijk interessanter vindt. Met reizen Sri Lanka individueel heb je wel de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.

Het grootste nadeel van een groepsreis nar Sri Lanka is dat je altijd rekening moet houden met de groep. Omdat een reisgezelschap bestaat uit personen van diverse leeftijden met andere interesses, is het soms ook lastig om je aan te passen aan de groep.