Sri Lanka betekent Gezegend Eiland, een prachtige en bijzonder treffende naam voor deze parel in de Indische Oceaan. De uitgestrekte frisgroene theeplantages in de glooiende heuvels van het binnenland, de wuivende kokospalmen, de idyllische vissersplaatsjes en de tropische begroeiing dragen alle bij aan de unieke sfeer van dit eiland. U ontdekt hier de eeuwenoude boeddhistische cultuur in de talrijke tempels met bontgekleurde Boeddhabeelden. Een reis om nooit meer te vergeten!

Tuin zonder jaargetijden
Groene Parel van de Indische Oceaan, Tuin Zonder Jaargetijden het zijn de veelbelovende bijnamen van het zonovergoten en tropische eiland Sri Lanka. Het voormalige Ceylon zal zeker uw hart stelen. Niet alleen de vriendelijke en gastvrije bevolking zal u lang bijblijven, maar vooral ook het afwisselende landschap met prachtige natuurparken en zandstranden zal u verrassen! Lagunes waar vissersbootjes dobberen. Theeplantages waar plukkers aan het werk zijn, met grote manden op de rug. Prachtige bloemen en wuivende palmbomen

De koloniale tijd
De steden van Sri Lanka kennen een lange en rijke historie. Portugezen drukten hun stempel op onder meer de architectuur, Nederlanders zorgden voor grachten en kanalen, waarover levendige handel werd gedreven in onder meer specerijen. Ook de Britten, die na de Nederlanders het eiland overnamen, lieten duidelijke sporen achter in de vorm van koloniale Engelse huizen in de groene heuvels. Deze mix van cultuurinvloeden en de koloniale sfeer is overal nog duidelijk te proeven. Bijvoorbeeld bij het fort van Galle en in de oude koningsstad Kandy, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Maar ook religie bepaalt voor een groot deel de sfeer in Sri Lanka. De boeddhistische ruines van Pollanaruwa, de duizenden Boeddhabeelden in de grottempel van Dambulla, de heilige Tempel van de Tand in Kandy een rijk erfgoed!

Strandverlenging
Aan het einde van de reis verblijft u nog 7 extra nachten in het 4-sterren Kosgoda Beach Hotel in Kosgoda.

Meer informatie over deze rondreis Sri Lanka