Van een goede vriend van mij kreeg ik het advies om mijn reis uit te bouwen tot een Sri Lanka en Malediven reis. Hoewel de Malediven op 1000 kilometer van Sri Lanka liggen, kom je waarschijnlijk nooit meer dichterbij zei hij. Dit advies heb ik dan ook opgevolgd. Lees hier meer over mijn oversteek en verblijf op de Malediven.

Vertrek naar de Malediven

Vanuit Colombo vlieg ik naar het Male International Airport op de Malediven. Op het moment dat ik in het vliegtuig stap kan ik eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik echt de Malediven ga bezoeken! Pas wanneer ik land op het eiland Hulhumale dringt het tot mij door dat het toch echt is gebeurd.

De Malediven bestaan voor een groot deel uit onbewoonde eilanden. Op andere eilanden staan juist veel resorts en hotels. Ik heb zelf voor een superdeluxe resort gekozen om bij te komen van mijn Sri Lanka rondreis. Ik reis per boot van het vliegveld naar het eilandje Rasdhoo. Hier ga ik eens genieten van een paar dagen welverdiende rust.

Het hotel is werkelijk waar van alle gemakken voorzien. Zoveel luxe heb ik sinds mijn vertrek uit Nederland niet meer gezien. Het eten is goed en de kamers fantastisch. Het hoogtepunt is echter Bikini Beach. Dit is bij uitstek het mooiste strand dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Het strand is hagelwit, de zee azurblauw en ook de palmbomen ontbreken niet.

Sri Lanka en Malediven

De tegenstelling tussen Sri Lanka en Malediven is enorm. De Malediven zijn erg toeristisch en daardoor vind je hier allerlei nationaliteiten. Op Sri Lanka is dit juist helemaal niet het geval. Het is wel heel fijn om even bij te komen in deze schitterende omgeving. Want een Sri Lanka en Malediven reis gaat je zeker niet in de koude kleren zitten.

Over een paar dagen vlieg ik weer terug naar Colombo in Sri Lanka. Hier heb ik nog even de tijd om een paar mooie plekjes te bezoeken voordat het weer tijd is om huiswaarts te keren. Houd dit blog dus in de gaten voor mijn allerlaatste reisblog!