Reistijd Sri Lanka


Sri Lanka is een prachtig land boordevol cultuur en natuur. Veel van de interessante bezienswaardigheden van het land liggen in de open lucht. Denk bijvoorbeeld aan de tempels en de nationale parken. Het is dan ook erg zonde wanneer het elke dag regent wanneer je op rondreis Sri Lanka bent. De beste reistijd Sri Lanka hebben wij daarom voor jou uitgezocht.

Sri Lanka klimaat

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat waardoor de temperatuur eigenlijk het hele jaar door vrij constant is. De gemiddelde dagtemperatuur in het land is 30 graden Celsius. Er kunnen wel verschillen in de temperatuur zijn tussen de diverse regio’s van het land. Kijk dus altijd goed welke plaatsen je bezoekt tijdens een rondreis Sri Lanka om zo alvast een inschatting te maken van de temperatuur ter plaatse.
Sri Lanka kent twee regenseizoenen: Yala en Maha. Yala komt vooral in het zuidwesten van het land voor van mei tot en met augustus. De hevigste regen valt dan in de maanden mei en juni. Maha komt in het noordoosten voor van november tot en met januari. Plan je rondreis Sri Lanka dus zo dat je het regenseizoen vermijdt.

Beste reistijd Sri Lanka

Zoals gezegd kent Sri Lanka twee verschillende regenseizoenen. Het is verstandig om hier tijdens het plannen van een rondreis Sri Lanka rekening mee te houden. Over het algemeen is de beste reistijd Sri Lanka van februari tot en met maart. In deze periode ontloop je het regenseizoen en zijn de temperaturen nog niet extreem hoog.
Houdt er welk rekening mee dat het in Sri Lanka het hele jaar door kan regenen, ook als het geen regenseizoen is. Het daarom verstandig om een poncho mee te nemen of te kopen wanneer je in het land bent. Daarnaast kan het in hoog in de bergen een stuk kouder zijn dan in de dalen. Wanneer je een bergwandeling gaat maken is het dan ook aan te raden om warme kleding mee te nemen. Pak in ieder geval een fleecetrui en een lange broek in.