Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka is een land dat bij steeds meer reizigers op de radar verschijnt. Sri Lanka heeft namelijk een prachtige natuur en een zeer vriendelijke bevolking. Ook heeft Sri Lanka iets mysterieus, wat erg veel reizigers aantrekt. Daarnaast is de gemiddelde temperatuur in Sri Lanka zeer aangenaam. Maar wat is nu eigenlijk de beste reistijd Sri Lanka?

Weer en klimaat Sri Lanka

Sri Lanka kent eigenlijk twee moessonperiodes, de yala en de maha. Tijdens deze twee moessonperiodes valt er erg veel regen. Yala duurt van half mei tot eind september. Deze moessonperiode vindt echter alleen plaats in het westen van het land. De moessonperiode maha duurt vanaf oktober tot half april. In tegenstelling tot de yala, is de maha wel door het hele land te voelen. Vooral de maanden oktober tot en met december zijn erg nat.|

Het grootste deel van Sri Lanka kent gemiddelde dagtemperaturen van rond de 30 graden. Ook ’s nachts koelt het in Sri Lanka niet veel af. De nachttemperaturen liggen gemiddeld namelijk tussen de 22 en 26 graden. Wanneer je in Sri Lanka verkoeling wilt, moet je naar de berggebieden reizen. Hier ligt de gemiddelde temperatuur soms namelijk wel 10 graden lager dan in het rest van het land.

De temperaturen en neerslag in Sri Lanka verschillen dus sterk per seizoen. Sommige mensen weten hierdoor niet wat eigenlijk de beste reistijd Sri Lanka is.

Beste reistijd Sri Lanka

Zoals gezegd kent Sri Lanka diverse moessonperiodes waarin erg veel regen valt. Het is aan te raden om het land te bezoeken in het droge seizoen. Denk eraan dat het woord droog hier niet al te letterlijk moet worden genomen. Het regent namelijk het hele jaar door in Sri Lanka. Mede hierdoor heeft het land zo’n diverse flora en fauna.

De beste reistijd Sri Lanka is over het algemeen van februari tot en met maart. Zo ontloop je de yala en kom je in de droogste periode van het de maha periode. In de zomer is het in grote delen van het land ook relatief droog maar kunnen de temperaturen oplopen tot de 40 graden. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid is dit voor veel reizigers verre van comfortabel.